Consultatie Gratuita
Consultatie Gratuita

Comunicarea este primul pas pentru o colaborare eficienta. La cabinetul nostru stomatologic beneficiati de consultatie gratuita, evaluare si plan de tratament. Va asteptam cu drag!

Albul cel mai alb
Albul cel mai alb

Un zambet de milioane poate costa atat de putin!

De ce noi?
De ce noi?

Pentru profesionalism, atentie si dedicatie.

Implantul dentar
Implantul dentar

Vino sa gasim cea mai potrivita solutie pentru “a umple” golurile din calea unui zambet larg.

Ai intrebari?
Ai intrebari?

Noi avem raspunsuri. Comenteaza articolele noastre si nu ezita sa ne intrebi ce te framanta.

Abces dentar

abcesdentarAbces dentar – Colectie de puroi, bine delimitata de tesuturile din jur. Se manifesta printr-o tumefactie (umflatura) care deformeaza regiunea respectiva. Pielea sau mucoasa care acopera abcesul se afla in tensiune, este rosie si congestionata, la palpare da senzatia de fluctuenta. Abcesul se poate sparge si pe gingie se vede ca un punct alb de puroi.

Este constituit din:

1. tesuturi necrozante

2. celule partial sau total distruse

3. germeni fagocitati sau chiar vii.

Apare sub actiunea unor agenti microbieni (resturi radiculare, dinti cariati, dinti cu nervul mort)sau parazitari. Dupa incizie si drenaj se vindeca. Daca nu se face tratamentul chirurgical adecvat, supuratia se poate deschide spontan, ramanand o fistula care poate difuza in lojile vecine sau poate invada osul din vecinatate, producand osteomielita.

Exemple de abcese: abcese periosoase, abcese ale lojilor superficiale, abcese ale lojilor profunde.

blocaj emotional: Un abces indica o furie refulata de mai mult timp, insotita de o depresie interioara, un sentiment de neputinta si de esec. Placerea de a trai este inecata in tristete si furie. Dat fiind faptul ca este vorba de o afectiune dureroasa, exista de asemenea o culpabilitate traita in relatie cu acea furie.

blocaj mental: La fel ca peste tot, daca nu ne facem ordine si curatenie in ganduri, se pot instala infectia si murdaria. Ar fi momentul sa va faceti curatenie in ganduri. Este posibil sa aveti ganduri rele impotriva voua insiva sau a unei alte persoane? In furia voastra v-ati dori sa faceti rau cuiva si ati refulat aceste ganduri intr-atat incat acum nu le mai puteti controla?

Abces medicamentos – Abces care apare in urma obturarii canalelor radiculare cu o pasta antiseptica.

Oferta permanenta

consult-gratuit La cabinetul nostru stomatologic din Berceni poti beneficia de consultatie gratuita!

Contact