Consultatie Gratuita
Consultatie Gratuita

Comunicarea este primul pas pentru o colaborare eficienta. La cabinetul nostru stomatologic beneficiati de consultatie gratuita, evaluare si plan de tratament. Va asteptam cu drag!

Albul cel mai alb
Albul cel mai alb

Un zambet de milioane poate costa atat de putin!

De ce noi?
De ce noi?

Pentru profesionalism, atentie si dedicatie.

Implantul dentar
Implantul dentar

Vino sa gasim cea mai potrivita solutie pentru “a umple” golurile din calea unui zambet larg.

Ai intrebari?
Ai intrebari?

Noi avem raspunsuri. Comenteaza articolele noastre si nu ezita sa ne intrebi ce te framanta.

Consecinte edentatie

extractii_xEfectele pierderii dintilor

Cand lipseste un dinte alternativele de tratament pot fi implantul, puntea, proteza dentara. Cand sunt probleme cu dintii din fata mergem destul de repede la dentist pentru ca nimanui nu ii face placere sa aiba dinti lipsa in fata si pentru ca se vede!

Dar de ce este necesara inlocuirea dintilor care lipsesc, lasand la o parte motivul estetic?

  • Dintii care au in vecinatatea lor un loc liber (pe acelasi maxilar sau chiar pe maxilarul opus!) tind sa migreze in acest spatiu si isi pierd alinierea normala.
  • Dintii care nu au antagonisti (vecini pe maxilarul opus), nu mai sunt folositi in masticatie. Astfel ei fac tartru, gingia de deasupra lor se inflameaza, sangereaza, cariile sunt mai frecvente pentru ca dintii nu mai sunt aliniati ca inainte.
  • Fortele din timpul mestecatului se distribuie doar pe dintii care au ramas, suprafata este mai mica si dintii restanti sunt mult mai solicitati.
  • Articulatia mandibulei are mai mult de suferit in urma stresului masticator si apar dureri in articulatie.
  • Buzele se subtiaza si devin drepte, barbia iese in afara si obrajii devin infundati (schimbarea profilului, fata de om imbatranit).

dintilipsa1In fotografia alaturata, pacientei ii lipsesc dintii de jos de mai mult timp; ca urmare, dintii de sus au coborat in spatiul ramas liber si vor mai aluneca in jos pana vor intalni gingia (daca i-ar fi lipsit dintii de sus, cei de jos ar fi crescut pana intalnesc gingia de sus). In cazurile extreme ca solutie de tratament este extractia dintilor care au migrat si se taie si o bucata de os pentru a face lucrari pe ambele maxilare, pentru ca pacientul sa sa mestece normal si sa nu aiba dezechilibru articular (dureri).

schelet

Oferta permanenta

consult-gratuit La cabinetul nostru stomatologic din Berceni poti beneficia de consultatie gratuita!

Contact