Consultatie Gratuita
Consultatie Gratuita

Comunicarea este primul pas pentru o colaborare eficienta. La cabinetul nostru stomatologic beneficiati de consultatie gratuita, evaluare si plan de tratament. Va asteptam cu drag!

Albul cel mai alb
Albul cel mai alb

Un zambet de milioane poate costa atat de putin!

De ce noi?
De ce noi?

Pentru profesionalism, atentie si dedicatie.

Implantul dentar
Implantul dentar

Vino sa gasim cea mai potrivita solutie pentru “a umple” golurile din calea unui zambet larg.

Ai intrebari?
Ai intrebari?

Noi avem raspunsuri. Comenteaza articolele noastre si nu ezita sa ne intrebi ce te framanta.

Vitamine si minerale pentru sanatatea orala

vitamine-mineraleVitamine

Vitamina A. In lipsa ei calitatea osului scade, smaltul este subtire, apar pete albe pe smalt, dintele nu mai creste la dimensiunile normale, eruptia dintilor este intarziata, dintii sunt malpozitionati, au o duritate scazuta, gura este uscata, dentina nu se dezvolta normal. Vitamina A in cantitati mari duce la alergii, gingivite, iritabilitate.

Vitamina B1 (thiamina) In cazul deficientei de vit B apare senzatia de arsuri ale limbii, pierderea gustului, mucoasa obrajilor este mai sensibila, apar crapaturi la colturile gurii (cheilita angulara).

Vitamina B2 (riboflavina) Deficienta de vit B2 are ca simptom buze crapate, cu ulceratii dureroase. Apar leziuni si la colturile gurii. Antidepresivele scad efectele vit B2.

Vitamina B3 (niacina) In lipsa ei, limba este inflamata (in cadrul bolii numita pelagra – boala data de deficienta de vit B3).

Vitamina B5 (acid pantothenic) Deficienta de vitamina B5 este extrem de rara. Cand apare se manifesta prin obosealaexcesiva, dureri de cap, greturi, dureri abdominale, crampe musculare. Tutunul scade absorbtia vit B5.

Vitamina B6 (piridoxina) In lipsa ei apar crapaturi ale buzelor si limbii pentru ca are rol in mentinerea echilibrului hormonal, imunitar si epiteliilor, regenerarea osoasa.

Vitamina B12 (cyanobalmine) Deficiente pot aparea la vegetarieni. Limba parca arde, pe interiorul obrajilor si sub limba apar leziuni de un rosu aprins.

Vitamina C Este necesara pentru sinteza colagenului si os nou. Deci rolul ei in vindecare este foarte important. Deficientele de vit C duc la uscaciunea gurii, carii, boli parodontale, sangerari ale gingiilor, raniri cu usurinta.

Vitamina D In lipsa ei incidenta cariilor creste si apare o slabiciune a organismului. Vitamina D este importanta in asimilarea calciului.

Vitamina E. Vitamina E este antioxidant pentru vitaminele A, B, C si previnde depunerile de calciu pe peretii vaselor sangvine. Scade nevoia de oxigen a organismului.

Vitamina K Rol important in coagulare. Aspirina, uleiurile minerale, antibioticele, sulfamidele, radiatiile X, poluarea mediului dau deficiente de vit K si timpul de coagulare a sangelui creste.

Mineralele

Calciul = 2% din greutatea organismului; prezent mai ales in structura oaselor; are rol si in relaxarea musculara, neutralizarea aciditatii, coagulare.

Clorul – rol in fazele finale de metabolism, digestie

Cuprul – catalizator enzimatic, rol in producerea hemoglobinei, colagenului, a mai multor enzime.

Fierul – rol in oxigenare. Deficienta de fier se intalneste mai frecvent la femei; limba este lucioasa, rosie

Magneziu

Oferta permanenta

consult-gratuit La cabinetul nostru stomatologic din Berceni poti beneficia de consultatie gratuita!

Contact